Zoek op deze website:

Nieuws:

Te koop: Aardbeien trayplanten

Regio Gelderland: Diverse aardbeien trayplanten van de doordragers Fav … »

Fruitmasters´ aandacht voor duurzaamheid beloond met ISO 14001:2015 certificaat

Fruitmasters ontving gisteren het milieucertificaat ISO 14001. Fruitma … »

Fruitmasters investeert in kernactiviteiten voor leden

De Coöperatie Koninklijke FruitmastersGroep U.A. heeft donderdag 21 a … »
Bewaren, sorteren en verpakken

Investeren in kwaliteit betekent meegaan met de nieuwste ontwikkelingen. Ook als het gaat om bewaren en sorteren van fruit. Tenslotte is het van belang de kwaliteit te kunnen leveren waar de markt om vraagt.
Als ondernemer weet u als geen ander dat de moderne bedrijfsvoering een efficiënte aanpak vereist om het fruit zo snel en zo vers mogelijk bij de consument te brengen. Natuurlijk in de juiste verpakking. Die mogelijkheid is er. Sinds mei 2001 beschikt Fruitmasters over één van de modernste sorteer- en verpakstations van Europa. De faciliteit bij uitstek om de eisen en wensen van telers en afnemers optimaal en perfect te realiseren.
Het sorteer- en verpakstation voldoet aan de hoogste eisen op gebied van hygiëne en voedselveiligheid. Het totale station is daarom HACCP/BRC-gecertificeerd. Fruitmasters komt daarmee tegemoet aan de eisen die de markt stelt. Steeds meer klanten kiezen voor certificering van kwaliteitszorg, uit oogpunt van voedselveiligheid en traceerbaarheid.

Het uitbesteden van uw bewaar-, sorteer- en verpakactiviteiten/ -handelingen aan Fruitmasters biedt op bedrijfsniveau de volgende interessante mogelijkheden:
• Snel accuraat inspelen op marktsituaties.
• Fustvoorraden op bedrijf zijn verleden tijd. Dat scheelt zowel geld als tijd.
• Geen personeelsproblemen om zelf het fruit te sorteren.
• De sorteer- en verpakstations voldoen aan de gestelde eisen van de eindafnemer wat betreft betrouwbaarheid, voedselveiligheid, certificering en traceability.

Bewaren producten
Fruitmasters beschikt over diverse bewaarfaciliteiten met een capaciteit van ongeveer 40.000 ton, waarvan de Fruitmasters-locatie in Geldermalsen beschikt over een ulo-opslagplaats van ruim 25.000 ton. Hier worden talloze producten onder de specifiek producteigen regimes gekoeld. Met een computergestuurde klimaatregeling: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit alles natuurlijk onder beheer van onze vakkundige koelhuisoperators.

Voorsorteren
Het ongesorteerde fruit wordt met twee zessporige sorteerunits automatisch op maat, kleur en uitwendige kwaliteit gesorteerd. De gesorteerde vruchten gaan vervolgens via de verschillende waterkanalen naar de vullers. In de vullers komen de vruchten opnieuw in voorraadkisten. De voorraadkisten krijgen een label met alle relevante partij- en productinformatie. Deze etikettering maakt volledige traceerbaarheid van het product mogelijk. Daarna worden de kisten geconditioneerd weggezet. De voorsorteerlijn heeft een capaciteit van 17,5 ton per uur. De sorteergegevens geven de verkoopafdeling en planning direct informatie omtrent de beschikbaarheid van het product. Zo is het mogelijk snel in te spelen op de wisselende marktsituaties.

Verpakkingslijnen
De verpakafdeling is gescheiden van de voorsortering. De afdeling heeft vier verpakkingslijnen en een afvullijn, tevens beschikt de verpakruimte over tassen en schalen lijnen, waar consumenten verpakkingen direct worden verpakt. Het op de zolder opgeslagen fust komt met een glijbaan naar beneden. Het vullen van dit fust wordt handmatig gedaan en op afvoerbanden gezet. Tijdens dit transport kunnen de verpakte appels worden gestickerd en het fust kan worden voorzien van een etiket. Via transportbanden gaat het verpakte fruit naar de geconditioneerde ruimte waar automatisch wordt gepalletiseerd. Hier volgt nog een laatste controle op de juistheid van de order en uw fruit staat gereed voor verzending naar de afnemers in heel Europa.

Naast Hardfruit wordt er sinds 2003 ook zachtfruit verpakt door het sorteer- en pakstation.

Verpakkingsmogelijkheden
Kwaliteitsfruit wordt vanzelfsprekend op een aantrekkelijke en herkenbare manier verpakt en gepresenteerd. De verpakkingsmogelijkheden zijn legio. Van de standaard houten krat en plastic fust, zoals EPS, IFCO en CBL, tot kartonnen fust in één of twee lagen en kleinverpakkingen. Afnemers die voor de verpakking van hun product de voorkeur geven aan een private-labelverpakking staat Fruitmasters eveneens graag ten dienste. Voor de 'finishing touch', in de vorm van bestickering of gelegd fruit, beschikt de sorteer- en pakafdeling over uitgebreide faciliteiten. Zo is het mogelijk op efficiënte wijze tegemoet te komen aan de specifieke wensen van uw klanten. Zeker als het gaat om kleinverpakkingen: u kunt snel reageren en inspelen op de vraag uit de markt.

De mogelijkheden van verpakken zijn legio. Om enkele voorbeelden te noemen:
• Los fruit in kratten.
• Producten op lagen verpakt.
• Productlabels per appel.
• Verpakking in tassen van 1 - 3 kg
• Schalen met 4-9 vruchten.
• Zachtfruit in verschillende verpakkingsvormen, al dan niet gedekseld.
• Ge-flowwrapt product
• Variabel gewicht en variabel geprijsd.

Door het totaalpakket van bewaren, sorteren en verpakken biedt Fruitmasters de afnemers een continu kwalitatief, hoogwaardig product. Voor u als teler betekent dat de optimale zorg voor uw product, voorzien van de juiste verpakking voor het grootste rendement.