Zoek op deze website:

Nieuws:

Te koop: Aardbeien trayplanten

Regio Gelderland: Diverse aardbeien trayplanten van de doordragers Fav … »

Fruitmasters´ aandacht voor duurzaamheid beloond met ISO 14001:2015 certificaat

Fruitmasters ontving gisteren het milieucertificaat ISO 14001. Fruitma … »

Fruitmasters investeert in kernactiviteiten voor leden

De Coöperatie Koninklijke FruitmastersGroep U.A. heeft donderdag 21 a … »
Certificering

Fruitmasters heeft, voor haar telers, al sinds een aantal jaren een eigen handboek "zorgsysteem Fruitmasters" ontwikkeld. Dit zorgsysteem is zodanig opgesteld dat de basis (warenwet en GlobalGAP) kan worden uitgebreid met andere systemen zoals TN of BRC. De verschillende systemen kunnen dan worden gecombineerd in één handboek.
Alle telers die leveren aan Fruitmasters moeten minimaal het basis zorgsysteem hebben geïmplementeerd en over een geldig GlobalGAP certificaat beschikken.

In de basis van het zorgsysteem zijn de eisen uit GlobalGAP opgenomen. Indien aan deze eisen wordt voldaan dan wordt er tevens voldaan aan de eisen uit de warenwet met betrekking tot de borging van de voedselveiligheid. GlobalGAP is door het ministerie van EL&I goedgekeurd als hygiënecode.
Onderdeel van het basis zorgsysteem zijn de residucontroles die door Fruitmasters worden georganiseerd. Het residubewakingssysteem van Fruitmasters is gecertificeerd door CMI.
GlobalGAP is in 1997 opgezet door Europese supermarktorganisaties onder de naam EurepGAP, om de voorwaarden die zij naar hun leveranciers van verse producten toe hanteren op elkaar af te stemmen. GlobalGAP wordt wereldwijd toegepast. De eisen opgenomen in GlobalGAP hebben betrekking op voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Meer informatie over GlobalGAP is te vinden op www.globalgap.nl.