Zoek op deze website:

Fruitmasters´ aandacht voor duurzaamheid beloond met ISO 14001:2015 certificaat

Publicatiedatum: 08-07-2016

Fruitmasters ontving gisteren het milieucertificaat ISO 14001. Fruitmasters werkt op een milieubewuste wijze en streeft continu naar verbeteringen van milieuprestaties. Deze aandacht voor duurzaamheid werd beloond. Fruitmasters mag zich trotse eigenaar noemen van het ISO 14001 certificaat. Fruitmasters is de enige Nederlandse afzetorganisatie van fruit die volledig ISO 14001 gecertificeerd is.

Water, energie en afval
De auditor beschreef Fruitmasters als een organisatie waarbij milieu in de gehele organisatie is verankerd. Drie onderwerpen zijn uitgelicht om de milieuprestaties bij Fruitmasters concreet te maken, namelijk water, energie en afval. Door de inzet van een waterzuiveringsinstallatie bespaart Fruitmasters maar liefst 50% water. Door water her te gebruiken wordt minder water gebruikt. Fruitmasters richt zich daarnaast op het verminderen, recyclen en scheiden van afval. Ook op het gebied van energie staat duurzaamheid hoog in het vaandel. In de koelhuizen wordt gebruik gemaakt van ammoniak als nieuw koelmiddel. En de moderne koelinstallatie zorgt voor 15% energiebesparing. Ook de energie wordt  duurzaam opgewekt. Zo maakt Fruitmasters sinds 1 januari gebruik van groen gas. Dit gas wordt opgewekt uit onder meer slib en afval. Daarnaast maakt Fruitmasters gebruik van 100% groene stroom. Zo voorkomen we jaarlijks 11.000 ton CO2-uitstoot. Het behalen van dit certificaat is een mooie beloning voor Fruitmasters, maar duurzaam ondernemen is een voortdurend proces. Fruitmasters houdt daarom duurzaamheid hoog op de agenda en streeft continu naar verbetering van milieuprestaties. 

Algemeen directeur Kees de Kat (links) ontvangt het ISO 14001-certificaat uit handen van Rosalie de Bruin, namens SGS Nederland BV (rechts).

Over ISO 14001
ISO14001 is een internationaal geaccepteerde norm die aangeeft dat een organisatie voldoet aan een goed milieumanagement-systeem. Een milieumanagementsysteem richt zich speciaal op het beheersen en verbeteren van prestaties op milieugebied. Hierbij staan twee uitgangspunten centraal: een organisatie moet voldoen aan wet- en regelgeving en een organisatie moet streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties. SGS is de certificerende instantie voor het ISO 14001-certificaat bij Fruitmasters. SGS is wereldwijd marktleider op het gebied van toetsen, testen en inspecteren.

Over Fruitmasters
Fruitmasters is een coöperatie van ruim 425 fruittelers die als afzetorganisatie Nederlands kwaliteitsfruit direct van de bron levert aan eindafnemers in binnen- en buitenland. Fruitmasters heeft als doel de hoogst haalbare prijs tegen de laagst mogelijke kosten voor haar leden te realiseren. Fruitmasters is een facilitair en logistiek centrum voor koeling, sortering en verpakking van fruit. 

< terug naar de nieuwsberichten