Zoek op deze website:

Nieuws:

Te koop: Aardbeien trayplanten

Regio Gelderland: Diverse aardbeien trayplanten van de doordragers Fav … »

Fruitmasters´ aandacht voor duurzaamheid beloond met ISO 14001:2015 certificaat

Fruitmasters ontving gisteren het milieucertificaat ISO 14001. Fruitma … »

Fruitmasters investeert in kernactiviteiten voor leden

De Coöperatie Koninklijke FruitmastersGroep U.A. heeft donderdag 21 a … »
Fust

De fruitsector beschikt vandaag de dag over een breed scala aan verpakkingen. Houten kistjes, kartonnen dozen, kunststof kratjes, plastic schaaltjes in allerlei vormen en maten. De verpakking van fruit is echter meer dan uitsluitend een bescherming van het product. De laatste jaren is het steeds nadrukkelijker óók een communicatiemiddel geworden. Het verpakkingsmateriaal van Fruitmasters is gericht op de presentatie van het fruit in het handelskanaal. Een goede presentatie van fruit op de AGF afdeling van de supermarkt is mede bepalend voor de afzet van fruit.
Om de verpakkingen, de gebruikte materialen en kleuren, aan te laten sluiten bij de wensen van afnemers verricht Fruitmasters onder handelaren onderzoek naar de voorkeuren hiervoor. Op basis van de resultaten worden nieuwe ideeën uitgewerkt of aanpassingen gedaan aan bestaand verpakkingsmateriaal. Verpakkingen worden opgeslagen en uitgegeven in het ultramoderne fustcentrum van de coöperatie.


Het fustcentrum op de locatie Geldermalsen.

Fustcentrum
Op 2 juli 2007 is het nieuwe fustcentrum van Fruitmasters in gebruik genomen. Op ruim 16.500 m2 bevinden zich de opslag van fust met 25 docks voor laden en lossen en een hypermoderne wasstraat voor kunststof voorraadbakken. In het fustcentrum zijn tevens een EPS depot, inclusief een wasstraat voor EPS fust en een dozen-opzetstation van SCA gevestigd. Kortom; een multifunctioneel centrum voorzien van alle gemakken, waardoor fust laden en lossen zeer efficiënt kan gebeuren en de wachttijden kort zijn.